Büyük Ustalar Sergisi

Gsf. resim bölümünde okuyan biri olarak sizlere bir etkinlik haberi vermek istiyorum :)).
Rönesans'ın oluşumuna önemli katkıları olan, 16. yüzyıl İtalya'sının üç büyük sanatçısı Leonardo, Michelangelo ve Raphael'in eserleri 1 Haziran – 31 Temmuz arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilenecek.

İsveçli sergi tasarım şirketi “Excellent Exhibitions AB” tarafından tasarlanan “The Great Masters” sergisi ilk kez Türkiye’de, Arter Tasarım ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu’nda ziyaretçileri ile buluşacak.


The Great Masters aynı zamanda, eserlerin önünde bulunan dokunmatik ekranlar sayesinde, Türkiye'de etkileşim sunan ilk sanat sergisi olma özelliği de taşıyor.

Sergide Leonardo Da Vinci'nin "Son Yemek" freskini, "Vitrivius İnsanı" çizimini, anatomi çalışmalarını, buluşlarından bazılarını, Michelangelo’nun Sistin Şapeli’ndeki eserini, David Heykeli’ni ve Raphael’in yapmış olduğu birçok resmi ve "Atina Okulu" Freski’ni inceleme fırsatı bulunacak.

Sergide yer alan 11 bölüm şöyle: Medya Odası, Zaman Çizelgesi ve İtalyan Hikayesi, Adli İnceleme, Son Yemek, Mimari, Sistina Şapeli, Vitruvius İnsanı, Anatomi, Raphael’in Odası, David Heykeli, Modeller ve Genel Alan. Sergide İzleyiciler Arter Tasarım ve M.S.G.S.Ü tarafından hazırlanan 12. bölümde Osmanlı Dönemi’ne ait bölümü de gezebilecekler.

Sergi süresince ayrıca National Geographic film gösterimleri ve PACE Çocuk Sanat Merkezi The Great Masters atölye çalışması gibi etkinlikler de yer alacak.

Haftanın 7 günü 10:00 ile 19:00 saatleri arasında gezilebilecek sergide normal bilet 17TL, öğrenciler için 12TL. 10 kişi ve üzeri gruplara 15TL olan biletlerde 20 kişi üzeri için özel grup indirim fiyatı alınabiliyor.

Bir önceki konuda Cahit Arf 'ın hayatı kaleme alınmıştır.

No comments:

Post a Comment