Aziz Yıldırım tahliye edildi

Fenerbahçelilerin beklediği haber geldi.Aziz başkan tahliye oldu.6 yıl 3 ay hapse ve 1 milyon lira para cezasına çarptırıldı.
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe-Karabük, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-Sivas, Eskişehir-Trabzon, Fenerbahçe-İBB maçlarından şike ve teşvikten suçlu bulundu. Diğer tutuklu sanıklar Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı da tahliye edildi.
Aziz Yıldırım'a verilen cezalar şöyle

Bir önceki konu euro 2012 şampiyonu ispanya ile ilgilidr.


Aziz Yıldırım örgüt kurmak suçundan 2 yıl 6 hapis cezası aldı

Aziz Yıldırım şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon tl para cezası

Aziz Yıldırım'ın 6222 sayılı yasadan önceki eylemlerine ise beraat kararı verildi

Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay

Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay ceza aldı.


YILDIRIM’IN SON SÖZLERİ
Son sözleri sorulan tutuklu sanık Aziz Yıldırım, “TFF’nin oynattığı tüm maçların pislikleri Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılıyor. Bugün buruda vereceğiniz karar ile hem bizler hem sizler tarih önünde yargılanacaksınız.Türkiye Cumhuriyeti savcı ve hakimlerine güveniyoruz. Dar ağacında olsakta son sözümüz Fenerbahçe. Beraatimi istiyorum" demiş.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, son sözü sorulan Aziz Yıldırım, ”Bugün burada hem bizler yargılanıyoruz hem de siz vereceğiniz karar nedeniyle tarih önünde yargılanacaksınız. İnşallah bu karar hepimizin yüz akı olur. TFF’nin oynattığı bütün maçların pislikleri Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılıyor. Baştan söylediğimi şimdi de söylüyorum. Darağacında olsak da son sözümüz Fenerbahçe” die söyledi.
Sabah saatlerinde  tüm fenerbahçe camiasının ve taraftarlarının bekleyişi sürüyordu. 


No comments:

Post a Comment